fysiotherapie, breda, breda west, paramedisch centrum, fysiotherapeut, fysiotherapiepraktijk, behandelingen, schouderpijn, schouderklachten, armpijn, armklachten, arm trainen, fysiotherapie voor arm, fysiotherapie voor schouder, schouder trainen

Breda West Paramedisch Centrum werkt samen met de arbodiensten Pantergroep, Area en STAC. Ons beleid is i.s.m. FysioCollectief-arbo.


Arbocuratie
Uit onderzoek blijkt dat een verkeerde houding of verkeerde manier van bewegen vaak oorzaak zijn van arbeidsverzuim. De klachten die hieruit voortvloeien beïnvloeden het arbeidsrendement en zijn verantwoordelijk voor veel kortdurend verzuim. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten begeleiden werknemers met (sub)acute arbeidsgerelateerde klachten. Na de intake volgt een kortdurende individuele begeleiding. Die kan zowel in de fysiotherapiepraktijk als op de werkplek plaatsvinden.


Verzuimpreventie
Onze ziektverzuimpreventieprogramma’s worden op maat samengesteld, rekening houdend met je wensen en mogelijkheden. Denk aan workshops, instructie op de werkplek en gezondheidsscans. Bij onze aanpak zijn zowel de medewerker als de leidinggevende betrokken. De focus ligt op bewustwording en het verkrijgen van inzicht. Medewerkers leren beter omgaan met de eigen mogelijkheden in relatie tot de werkbelasting. Zij maken zich een werkstijl eigen die hun gezondheid bevordert. De leidinggevende is daardoor beter in staat om zijn medewerkers actief en verantwoord te begeleiden op het gebied van gezondheidsbewaking.


Doelen

  • Optimalisatie van het arbeidsrendement.
  • Voorkomen of beperken van arbeidsverzuim als gevolg van fysieke klachten (rugklachten, RSI, whiplash).
  • Bevorderen van de gezondheid van de medewerkers.
  • Vermindering van arbeidsgerelateerde gezondheidsklachten.


Arbeidsïntegratie
Chronische klachten kunnen leiden tot langdurig verzuim en zelfs tot instroom in de WAO. Het voorkomen hiervan bespaart kosten en persoonlijk leed bij medewerkers. Werknemers met chronische klachten leren hoe ze hier beter mee om kunnen gaan en hoe zij een natuurlijk herstelproces kunnen stimuleren. Wij bieden werkgevers en leidinggevenden informatie en ondersteuning aan in de vorm van overleg. Voor deze diensten kun je binnen het FysioCollectief terecht bij:

  • Breda West Paramedisch Centrum
  • Froeling c.s., fysiotherapeuten
  • Praktijk voor Fysiotherapie Monné c.s


Vragen over Arbo-Bedrijfsfysiotherapie?
Neem dan contact op met Breda West Paramedisch Centrum via (076) 522 53 78. Of loop eens binnen.