Beweegprogramma Overgewicht Breda West

Beweegprogramma Overgewicht bij Breda West Paramedisch Centrum

Met een gezond gewicht heb je minder kans op diabetes type 2, hart- en vaatziekten en gewrichtsklachten. Je voelt je lekkerder in je vel, fitter en raakt minder snel buiten adem. Bij onze praktijk kun je onder begeleiding van een fysiotherapeut sporten. Heb je ernstig overgewicht en kom je in aanmerking voor een operatie? Dan kun je bij ons een speciaal beweegprogramma volgen.


Bewegen bij overgewicht


Ben je (nog) niet toe aan sporten in een reguliere sportschool? Of heb je net iets meer begeleiding nodig en vind je het fijn dat er altijd een fysiotherapeut in de buurt is? Bij onze praktijk kun je fitnessen en groepslessen volgen. Ook kun je gebruikmaken van kinesis. Met deze effectieve trainingswand kun je 200 verschillende oefeningen uitvoeren gericht op het verbeteren van je houding, stabiliteit, coördinatie, kracht, flexibiliteit en weerstand.


Fysiotherapie voor en na een operatie


Indien je ernstig overgewicht hebt, kan een operatie uitkomst bieden. Er zijn verschillende soort operaties: een gastric bypass, een maagband, een gastric sleeve en een duodenal switch. Dit wordt veelal gedaan in een obesitaskliniek of ziekenhuis. Voor en na een dergelijke operatie is het ontzettend belangrijk om je eet- en beweegpatroon aan te passen. Hierin kunnen onze fysiotherapeut en diëtist je bij helpen. De afgelopen jaren hebben we al veel patiënten behandeld na een operatie bij obesitas. Met de juiste begeleiding van onze specialisten val je op een verantwoorde en gecontroleerde manier af.


Op naar een gezond gewicht


Onze therapeuten helpen je graag naar een gezond gewicht. Tijdens de intake brengen we je situatie in kaart. Vervolgens stellen we samen met jou een geschikt behandelplan en/of trainingsschema op. Tijdens je traject krijg je praktische tips en adviezen voor een gezonde leefstijl.

De volgende behandel- en beweegmogelijkheden kunnen je helpen bij je klacht:

ErgotherapieKinesis TrainingFitnessPersonal TrainingBeweegprogramma bij overgewicht

Deze therapeuten helpen je graag bij je klacht:

Maak een afspraak voor het Beweegprogramma Overgewicht