fysiotherapie, breda, breda west, paramedisch centrum, fysiotherapeut, manuele therapie, fysiotherapiepraktijk, behandelingen, fysiotherapie voor ouderen, ouderen fysiotherapie, geriatriefysiotherapie, geriatrie, gezondheidsproblemen, zelfredzaamheid, valpreventie

Heb je in het verleden een hartinfarct, bypassoperatie, dotteringreep of een hartklepoperatie gehad? En heb je moeite om een actieve leefstijl te handhaven? Met het beweegprogramma coronaire hartziekten leer je omgaan met grenzen en beperkingen en overwin je je angst voor inspanning.


Wat zijn coronaire hartziekten?
Coronaire hartziekten zijn aandoeningen die worden veroorzaakt door afwijkingen in de kransslagaders. De kransslagaders zijn hele kleine aders die het hart voorzien van bloed. De twee bekendste diagnosen zijn het acuut hartinfarct en angina pectoris. Beide ontstaan door een tekort aan bloedtoevoer naar het hart. Hierdoor krijgt het hart te weinig zuurstof.


Effecten van bewegen onder begeleiding

  • Je verbetert je inspanningsvermogen.
  • Je verbetert je belastbaarheid, zodat dagelijkse activiteiten gemakkelijker gaan.
  • Je leert je lichamelijke grenzen en beperkingen kennen en leert ermee om te gaan.
  • Je overwint je angst voor inspanning.


Het programma
Tijdens de intake brengen we je individuele wensen, mogelijkheden en hulpvraag in beeld. Na een individueel behandeltraject, start je met de groepstraining onder begeleiding van een gespecialiseerd fysiotherapeut. Het beweegprogramma duurt drie maanden, inclusief start- en eindmeting. Je traint twee keer per week een uur. Indien gewenst is begeleiding bij je vervolgtraject mogelijk.


Kosten beweegprogramma coronaire hartziekten
Mogelijk vergoedt je zorgverzekeraar het beweegprogramma coronaire hartziekten geheel of gedeeltelijk. De kosten van dit programma kun je bij ons opvragen. Informeer bij je zorgverzekeraar naar de vergoeding.


Wil je je aanmelden of meer weten?
Neem dan contact op met Breda West Paramedisch Centrum via (076) 522 53 78. Of loop eens binnen. Wij hebben praktijken in de wijken Princenhage, Heuvel, Westeinde, Westerpark en Tuinzigt.

Deze therapeuten helpen je graag bij je klacht:

Michael van Ginneke – Fysiotherapeut Breda