Fysiotherapie, Fysiotherapeut, Breda WestMarianne is bekkentherapeut en oedeemtherapeut bij Breda West Paramedisch Centrum. Daarnaast heeft zij de cursussen Röst-therapie en Flexchair afgerond.

Marianne: “Ik werk al lange tijd als algemeen fysiotherapeut en ongeveer 25 jaar als bekkenfysiotherapeut en kinderbekkenfysiotherapeut. Enkele jaren gelden heb ik de cursus van Cecile Röst gevolgd voor bekkenpijn klachten. Ik geef ook training met de flexchair bij bekkenpijn klachten. Ik ben 8 jaar oedeemfysiotherapeut en heb daarbij de specialisatie fascietechnieken gevolgd om ook littekens en verklevingen goed te kunnen behandelen . De combinatie van deze specialisaties versterkt elkaar.

Als bekkenfysiotherapeut begeleid ik ook mensen die na buikoperaties last krijgen van vochtophoping (oedeem) in buik of benen. Daardoor raakte ik steeds meer geïnteresseerd in oedeemtherapie. Ik volgde de opleiding oedeemtherapie en de cursus lymfetaping en fascietechnieken. Als oedeemtherapeut behandel ik voornamelijk patiënten met vochtophoping of pijnlijke trekkende littekens, bijvoorbeeld na een borstoperatie.

Ik vind het zeer interessant alle nieuwe ontwikkelingen te volgen en wissel regelmatig kennis uit met andere bekkenfysiotherapeuten en oedeemtherapeuten. Ook met mijn collega’s hier op de praktijk is er regelmatig overleg en zo nodig bekijken we samen waar de klachten vandaan komen.”

 

 

BIG nummer : 99033103104