Marianne is bekkentherapeut en oedeemtherapeut bij Breda West Paramedisch Centrum. Daarnaast heeft zij de cursussen Röst-therapie en Flexchair afgerond.

Marianne: “Na eerst een aantal jaar als algemeen fysiotherapeut heb gewerkt, ben ik mij in 1992 gespecialiseerd in bekkenfysiotherapie. Last van incontinentie of pijnklachten? Ik help je er graag vanaf! Omdat ik veel vrouwen tijdens en na de zwangerschap begeleid, heb ik de cursussen Röst-therapie en Flexchair gevolgd.

Als bekkenfysiotherapeut begeleid ik ook mensen die na buikoperaties last krijgen van vochtophoping (oedeem) in buik of benen. Daardoor raakte ik steeds meer geïnteresseerd in oedeemtherapie. Ik volgde de opleiding oedeemtherapie en de cursus lymfetaping en fascietechnieken. Als oedeemtherapeut behandel ik voornamelijk patiënten met vochtophoping of pijnlijke trekkende littekens, bijvoorbeeld na een borstoperatie.

Ik vind het zeer interessant alle nieuwe ontwikkelingen te volgen en wissel regelmatig kennis uit met andere bekkenfysiotherapeuten en oedeemtherapeuten. Ook met mijn collega’s hier op de praktijk is er regelmatig overleg en zo nodig bekijken we samen waar de klachten vandaan komen.”