Fysiotherapie, Fysiotherapeut, Breda West

Marianne is bekkenfysiotherapeut en oedeemtherapeut bij Breda West Paramedisch Centrum. Daarnaast heeft zij de cursussen Röst-therapie en Flexchair afgerond.

Marianne: “Ik heb tot 1994 als algemeen fysiotherapeut gewerkt en vanaf 1994 als bekkenfysiotherapeut en kinderbekkenfysiotherapeut. In 2015 heb ik de cursus van Cecile Röst gevolgd voor bekkenpijnklachten. Ik geef ook training met de flexchair bij bekkenpijn klachten. Ik ben vanaf 2010 oedeemfysiotherapeut en heb daarbij de specialisatie lymfetaping en fascie technieken gevolgd om ook littekens en verklevingen goed te kunnen behandelen. De combinatie van deze specialisaties versterkt elkaar.

Als oedeemfysiotherapeut behandel ik voornamelijk patiënten met oedeem of vochtophoping of pijnlijke trekkende littekens, bijvoorbeeld na een borstoperatie.

Als bekkenfysiotherapeut   begeleid ik mensen met diverse problemen rond het bekkengebied; bij problemen zoals urineverlies en verhoogd aandranggevoel voor plassen en de ontlasting, maar ook na buikoperaties en bekkenpijnklachten bij zwangerschap.

Vanwege mijn specialisatie als oedeemfysiotherapeute zie ik regelmatig mensen na een oncologische ingreep. Bijvoorbeeld na een borstoperatie of een darm of prostaatoperatie. Bij de laatste twee kan ik mijn specialisaties in het buikgebied goed combineren.

Ik vind het zeer interessant alle nieuwe ontwikkelingen te volgen en wissel regelmatig kennis uit met andere bekkenfysiotherapeuten en oedeemtherapeuten. Ook met mijn collega’s hier op de praktijk is er regelmatig overleg en zo nodig bekijken we samen waar de klachten vandaan komen.”

BIG nummer : 99033103104