Echografie Breda West

Echografie bij Breda West Paramedisch Centrum

Heb jij een (sport)blessure opgelopen en wil jij snel weten wat er precies aan de hand is? Maar wil je hiervoor niet op een wachtlijst van 6 weken terecht komen? Sinds 2018 bieden wij een echografisch onderzoek aan. Zo kunnen wij jou snel en adequaat helpen met jouw (sport)blessure.

Wat is echografie?

Echografie, ook wel MSU (Musculo Skeletal Ultrasound) genoemd, wordt in onze praktijk gebruikt om opnamen te maken van spieren, pezen, banden en ander lichamelijk weefsel. Van origine wordt een echo gemaakt en beoordeeld door een radioloog. Maar hoe mooi is het als je rechtstreeks naar de fysiotherapeut kan voor een echo en aan de hand daarvan een op maat gemaakte revalidatie traject in kan?
Voorbeelden van aandoeningen die goed op de echo zichtbaar zijn: peesschade of irritaties, peesverkalkingen, bandletsels, ontstekingen en nog veel meer.

Hoe werkt echografie?

Bij echografie wordt het beeld gevormd door geluidsgolven, welke via de echokop (ook wel transducer) het lichaam in worden gezonden. Vervolgens worden de geluidsgolven door de verschillende structuren in het lichaam teruggekaatst en door het apparaat opgevangen en omgezet in beeld.
Tijdens het onderzoek wordt er gel gebruikt om de geluidsgolven goed te geleiden.

Het onderzoek is pijnvrij en duurt ongeveer 20 minuten.  

Hoe gebruiken wij echografie?

Wij gebruiken de echo als aanvulling op het vraaggesprek en het lichamelijk onderzoek tijdens de behandeling. Door het maken van een echo kan er vroegtijdig een diagnose worden gesteld, waardoor onze fysiotherapeuten beter hun behandelplan kunnen opstellen. Daarnaast kan een echo ook dienen als evaluatie op een behandeling: is de klacht ‘zichtbaar’ verminderd? 


Wie voeren de echo uit? 

Onze echografisten Michael van Ginneke, David Vermeulen en Rory van de Werff zijn in het bezit van een geregistreerd certificaat. Zij voeren de echo uit, natuurlijk kan je gewoon bij jouw behandelend therapeut blijven. Zij kijken samen met jouw therapeut wat een gepaste behandeling is.
Zo hopen wij samen met je sneller een resultaat te behalen in je herstel.

De volgende behandel- en beweegmogelijkheden kunnen je helpen bij je klacht:

SportblessuresKniepijnNekpijn

Meestgestelde vragen

Een echo laten maken valt onder fysiotherapie. Mocht je aanvullend verzekerd zijn, dan gaat dit gewoon van je fysiotherapiebehandelingen af. Ben je niet aanvullend verzekerd? Dan kost een echo zonder verslag €49,- en een echo met verslag €59,-.

Nee, voor fysiotherapie heb je geen verwijzing nodig, dus ook niet om een echo te laten maken!

Een echo kan spier- en peesproblemen in kaart brengen. Dit kan je hebben op verschillende plekken in je lichaam, bijvoorbeeld je schouder, elleboog, pols/hand, heup, knie en enkel. 

Deze therapeuten helpen je graag bij je klacht:

Maak een afspraak voor Echografie