Osteopaat Breda, Osteopaat, Osteopaat Breda West, fysiotherapie, fysiotherapie Breda, fysiotherapie Breda West

Pijn kan je flink belemmeren bij het werken, sporten of andere dagelijkse activiteiten. Heb je al een langere tijd last van pijn en gaan je klachten maar niet over? Osteopathie is een veilige behandelvorm die zich richt op de beweging van en in het lichaam. Deze beweeglijkheid is nodig om goed en pijnvrij te kunnen functioneren.

 

Niels van Diemen osteopaat D.O.
“Mijn naam is Niels van Diemen D.O. en ik zou je graag helpen met je klacht. Niet alle klachten laten zich eenvoudig duiden of behandelen. Het kan zijn dat je al bij verschillende zorgverleners bent geweest, maar nog niet het gewenste resultaat hebt bereikt of dat de klachten steeds terugkeren. Een osteopathische behandeling kan je wellicht verder helpen op weg naar herstel.”

Meer informatie kun je vinden op https://osteopathiedepraktijk.nl/niels-van- diemen/


Wat is osteopathie?
Het lichaam is meer dan een verzameling van spieren, gewrichten en organen. Je kunt het lichaam vergelijken met een uurwerk waarin alle radartjes in elkaar grijpen en gezamenlijk de wijzers laten draaien. Wanneer een radartje stopt met draaien, heeft dit gevolgen voor het hele uurwerk. Hetzelfde geldt voor jouw lichaam. Een ongezonde leefwijze, erfelijke factoren en letsels uit heden en verleden beïnvloeden jouw gezondheid en leiden tot lichamelijke klachten.

Om de oorzaak van jouw klachten te achterhalen, zal een osteopaat moeten vaststellen hoe jouw klachten zijn ontstaan en waarom herstel van de klachten uitblijft. Dit lukt alleen door alle aspecten van jouw lichamelijke gezondheid te onderzoeken en het lichaam als een geheel bij de behandeling te betrekken. Op deze manier behandelt een osteopaat jouw klachten en krijgt ook jouw algehele gezondheid een positieve impuls.

 

Pijn gericht aanpakken
Als een deel van het lichaam niet goed kan bewegen, dan kan dat klachten veroorzaken. Een osteopaat onderzoekt waar in het lichaam de beweging hapert en herstelt de samenwerking tussen de verschillende weefsels. Dit doet hij uitsluitend met zijn handen. Er worden geen medicijnen of apparaten gebruikt. De osteopaat maakt los wat los moet zitten en helpt zo met (overwegend) zachte handgrepen het lichaam te herstellen.


Met welke klachten helpt osteopathie?
Osteopathie helpt bij vele klachten. Denk aan:

 • Rugpijn
 • Nekpijn
 • Zwaar gevoel in de benen
 • Menstruatieklachten
 • (zwangerschapsgerelateerde) Bekkenpijn
 • Hoofdpijn en migraine
 • Buikpijn: misselijkheid, maagklachten, darmklachten, obstipatie/diarree
 • Gewrichtsklachten
 • Klachten door een whiplash
 • RSI/CANS-klachten
 • Niet lekker in je vel zitten
 • Chronische voorhoofd- of bijholten ontstekingen
 • Chronische vermoeidheid

Een osteopaat is geen vervanger voor de huisarts of specialist, maar werkt er juist mee samen. Als blijkt dat het nodig is wordt er dan ook doorverwezen. Meer informatie over osteopathische behandelingen kun je vinden op https://osteopathiedepraktijk.nl/consult-osteopathie/


Op zoek naar een osteopaat in Breda en omstreken?
Neem dan contact op met Breda West Paramedisch Centrum via (076) 522 53 78 of  loop eens binnen. Wij hebben praktijken in de wijken Princenhage, Heuvel, Westeinde, Westerpark en Tuinzigt. Daarnaast kun je ook direct contact opnemen met osteopathie De Praktijk via 085-4858374 of 0161-492232085.

Deze behandeling helpt bij:

Deze therapeuten helpen je graag bij je klacht:

Pleun Bierkens – Fysiotherapeut Breda
Alette van den Eertwegh – Fysiotherapeut Breda
Mary van den Nieuwenhuizen – Fysiotherapeut Breda
Angelique Rietveld – Fysiotherapeut Breda
fysiotherapie, fysiotherapie Breda, fysiotherapie Breda West, fysiotherapeut, fysiotherapeut Breda, fysiotherapeut Breda West, fysio, fysio Breda, fysio Breda West, fysiotherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk Breda, fysiotherapiepraktijk Breda West
Eline Hinten – Fysiotherapeut Breda
Rory van der Werff – Fysiotherapeut Breda
fysiotherapeut breda peter, fysio, fysio Breda, fysiopraktijk, fysiopraktijk Breda, fysiotherapeut, fysiotherapeut Breda, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Breda, fysiotherapie, fysiotherapie Breda, fysiotherapie Breda West, fysiotherapie Breda West Paramedisch Centrum, fysiotherapie Breda West PMC, fysiotherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk Breda, voeding Breda West, voeding, voeding Breda West paramedisch centrum, voeding en COPD Breda West, voeding en COPD Breda West paramedisch centrum, COPD Breda West, COPD Breda West Paramedisch Centrum,
Peter Jobse – Fysiotherapeut Breda
Roos van Gurp – Fysiotherapeut Breda
Michael van Ginneke – Fysiotherapeut Breda
Annemieke Venhorst – Fysiotherapeut Breda
Bridget Soentken – Fysiotherapeut Breda
Tim Debets – Fysiotherapeut Breda