fysiotherapie, breda, breda west, paramedisch centrum, fysiotherapeut, manuele therapie, fysiotherapiepraktijk, behandelingen, COPD, fysiotherapie voor ouderen, geriatriefysiotherapie, COPD, longklachten, diabetes, beweegprogramma

De ziekte van Parkinson of Parkinsonisme is een aandoening van de hersenen. Het beloop van de ziekte is zeer complex en voor niemand hetzelfde. Trillingen in de handen, benen, kin en tong zijn veel voorkomende symptomen van Parkinson. Net als trager kunnen bewegen, stijve spieren, problemen met houding en evenwicht en het ‘bevroren’ benen bij het lopen.


Fysiotherapie bij de ziekte van Parkinson
De geriatrisch fysiotherapeut helpt je bij het verminderen van de klachten. Onder begeleiding werk je aan het verbeteren of behouden van je zelfstandigheid, veiligheid en welbevinden tijdens het bewegen. Afhankelijk van je persoonlijke doelen en de situaties waarin Parkinson je het meest beperkt, stelt de geriatrisch fysiotherapeut een persoonlijk behandelplan op.


Hoe ziet een behandeling eruit?
Tijdens de behandeling staan lopen, balans, uithoudingsvermogen, houding, reiken en grijpen centraal. Je doet balansoefeningen, spierversterkende en mobiliserende en oefeningen en oefeningen gericht op conditie. Daarnaast oefen je met specifieke bewegingen en handelingen die je door je ziekte lastig kunt uitvoeren. Denk aan opstaan en gaan zitten, lopen, in en uit bed komen, omrollen in bed en de juiste lichaamshouding aannemen.


Fysiotherapie en het Parkinsonnetwerk
Door aangesloten te zijn bij het Parkinson netwerk garandeert Breda West Paramedisch Centrum je de beste zorg. De fysiotherapeut helpt je je zelfvertrouwen in het bewegen terug te krijgen. Hoewel de ziekte van Parkinson een progressieve chronische aandoening is, kan de achteruitgang vertraagd worden door specifieke oefeningen te doen en de conditie op peil te houden. Tevens bevindt zich in Breda het Parkinson café. Hier kunnen mensen elkaar informeel ontmoeten die op wat voor manier dan ook te maken krijgen met de ziekte van Parkinson.


Op zoek naar een fysio in jouw buurt?
Zoek je een gespecialiseerde fysiotherapeut in de wijken Princenhage, Heuvel, Westeinde, Westerpark en Tuinzigt? Dan ben je bij Breda West Paramedisch Centrum aan het juiste adres. Benieuwd hoe we je kunnen helpen? Neem dan contact op met Breda West Paramedisch Centrum of loop eens binnen.

De volgende behandel- en beweegmogelijkheden kunnen je helpen bij je klacht:

Deze therapeuten helpen je graag bij je klacht:

fysiotherapeut breda peter, fysio, fysio Breda, fysiopraktijk, fysiopraktijk Breda, fysiotherapeut, fysiotherapeut Breda, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Breda, fysiotherapie, fysiotherapie Breda, fysiotherapie Breda West, fysiotherapie Breda West Paramedisch Centrum, fysiotherapie Breda West PMC, fysiotherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk Breda, voeding Breda West, voeding, voeding Breda West paramedisch centrum, voeding en COPD Breda West, voeding en COPD Breda West paramedisch centrum, COPD Breda West, COPD Breda West Paramedisch Centrum,
Peter Jobse – Fysiotherapeut Breda
Sandra van Rijckevorsel – Fysiotherapeut Breda