Fysiotherapeut laat de Flexchair zien aan een patiënt met zwart shirt aan in de oefenzaal.

Een sterke en gezonde rug begint met een actieve zithouding. Persoonlijke Actieve Rugbescherming (PAR) is een totaalconcept en bestaat uit testen, training en het gebruik van de flexchair. Samen werken we aan een optimale conditie van je rug.


Wat is een flexchair?
De flexchair is een stoel zonder rugleuning en armsteunen. Door de kogelgewrichten kun je in alle richtingen bewegen en krijgt je rug optimale bewegingsvrijheid. Met deze evidence-based RugBalans Test- en Trainingsunit beoordelen en behandelen gecertificeerde paramedici de actieve stabiliteit van de lage rug (motor control). Met een zender op de Flexchair en een ontvanger op het beeldscherm wordt het beweegvermogen van de rug middels een computerprogramma vastgelegd en wordt gewerkt aan een substantiële verhoging van het bewegingsrendement.


PAR-test
De beoordelingstest, uitgevoerd met de Flexchair, wordt Persoonlijke Actieve Rug-test of kortweg PAR-test genoemd. Deze PAR-test bestaat uit het maken een zestal geprotocolleerde bewegingen, zichtbaar gemaakt in een gekleurde vlakverdeling op het beeldscherm. De gevraagde bewegingen lopen in moeilijkheidsgraad op. Dus via een computer worden jouw aandachtspunten bij het zitten in kaart gebracht. De beoordeling van de PAR-test is het vertrekpunt van een Persoonlijke Actieve Rug bescherming voor het voorkomen en verhelpen van rugklachten.


Afspraak maken of meer weten?
Neem dan contact op met Breda West Paramedisch Centrum via (076) 522 53 78. Of loop eens binnen. Wij hebben praktijken in de wijken Princenhage, Heuvel, Westeinde, Westerpark en Tuinzigt.

Deze behandeling helpt bij:

Deze therapeuten helpen je graag bij je klacht: