Niet Aangeboren Hersenletsel NAH bij Breda West PMC

Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) bij Breda West PMC

Niet Aangeboren Hersenletsel NAH bij Breda West PMC

NAH is in te delen in twee soorten: traumatisch en niet-traumatisch hersenletsel.

Bekende vormen van NAH: hersenschudding, beroerte, hersenvliesontsteking, hersentumor, epilepsie, etc. Aangeboren hersenletsel bestaat ook, dit is schade aan de hersenen die ontstaan is rond of na de geboorte, zoals door zuurstofgebrek of een infectie.

 

Fysiotherapie bij NAH

De neurorevalidatie fysiotherapeut helpt je bij het revalideren na het letsel. Onder begeleiding wordt gewerkt aan het verbeteren van functies die zijn weggevallen door het NAH. Na de revalidatie wordt fysiotherapie veelal ingezet ter onderhoud van de functies. Zo kun je ondanks je NAH zolang mogelijk je zelfstandigheid behouden.
Het behandelplan is persoonlijk op jou afgesteld, wat jij graag verbeterd ziet gaan we aanpakken.

 

Hoe ziet een behandeling eruit?

Tijdens de behandeling staan verschillende functies centraal. Hierbij kan gedacht worden aan lopen, hand- armfunctie, balans, fietsen, etc. Niet alleen fysieke functies worden behandeld. Concentratie, aandacht en geheugen zijn functies die bij NAH vaak gestoord zijn. Deze functies worden tevens getraind tijdens de therapie.
De behandeling vindt thuis of op de praktijk plaats, dit is afhankelijk van de hulpvraag en mogelijkheden van de patiënt.

 

Het NAH-Fysionet

Is een netwerk van fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in het behandelen van NAH. Daarnaast werken zij nauw samen met andere disciplines zoals de ergotherapeut, diëtiste, maatschappelijk werk, psycholoog, etc. Daarnaast staat het netwerk in nauw contact met specialisten en paramedici in ziekenhuizen en revalidatiecentra in de regio.
Via de website vind je meer informatie: https://www.nahfysionet.nl/fysiotherapeuten/over-nahfysionet

De volgende behandel- en beweegmogelijkheden kunnen je helpen bij je klacht:

NeurorevalidatieFysiotherapieGeriatriefysiotherapieValpreventie

Deze therapeuten helpen je graag bij je klacht:

Maak een afspraak voor Niet Aangeboren Hersenletsel NAH