Shockwavetherapie Breda West

Shockwave therapie bij Breda West Paramedisch Centrum

Shockwave therapie is een behandeltechniek die de zelfhelende werking van het lichaam bevordert. Door de hoogenergetische golven, die via de behandelkop worden toegediend op de pijnlijke plek van de patiënt, komen er stoffen vrij die het herstel stimuleren.

Wat is shockwavetherapie?

Shockwave is een apparaat waarbij, doormiddel van een elektromagnetische geluidsgolven, er herhaaldelijk tikken worden gegeven op de pijnlijke plek en de regio daaromheen. Dit zorgt, naast de herstel stimulerende stoffen die vrijkomen, ook voor een pijn dempend effect.

Wanneer wordt shockwave therapie toegepast?

Meestal wordt shockwave toegepast wanneer een klacht langer aanwezig is dan 3 maanden. Shockwave is geschikt voor verschillende soorten klachten. Voor hielspoor is shockwave therapie al opgenomen in de richtlijn van de huisarts, maar ook voor andere spier- & peesproblematieken kan shockwave therapie helpen.

Na de behandeling kan in de behandelde regio een blauw plek ontstaan. Daarnaast zou er een milde ontstekingsreactie op gang kunnen komen. Dit bevordert uiteindelijk het herstel. Voor optimaal effect is shockwave therapie 4-5 behandelingen nodig.

De volgende behandel- en beweegmogelijkheden kunnen je helpen bij je klacht:

SportblessuresKniepijnNekpijn

Meestgestelde vragen

Een shockwave behandeling wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Heb je geen aanvullende verzekering? Dan kost een shockwave behandeling bij ons €49,-, net als een normale behandeling van fysiotherapie. 

Ja! Shockwave therapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. 

Een shockwave behandeling kan gevoelig zijn op de te behandelen plek. Na de behandeling voelt het echter verlichtend.

Aan deze behandeling zitten geen bijwerkingen. Het kan 1-3 dagen na de behandeling wat toename van de pijnklachten veroorzaken. Dit hoeft niet altijd het geval te zijn! De pijn die te voelen is, is te vergelijken met een normale reactie op fysiotherapie behandelingen.

De techniek shockwave passen we toe wanneer er in de pees wat kalkafzetting te zien is. Voordat we shockwave of PE toepassen, vindt altijd eerst echografisch onderzoek plaats. Dit is ook mogelijk bij ons. PE wordt toegepast bij een peesontsteking/ongezond peesweefsel waarin geen kalk aanwezig is. Op de pagina’s over PE en shockwave vertellen we je graag meer over deze technieken.

Deze therapeuten helpen je graag bij je klacht:

Maak een afspraak voor Shockwave therapie