Shockwavetherapie Breda West

Shockwave therapie bij Breda West Paramedisch Centrum

Shockwave therapie is een behandeltechniek die de zelfhelende werking van het lichaam bevordert. Door de hoogenergetische golven, die via de behandelkop worden toegediend op de pijnlijke plek van de patiënt, komen er stoffen vrij die het herstel stimuleren.

Wat is shockwave therapie?

Shockwave is een apparaat waarbij, doormiddel van een elektromagnetische geluidsgolven, er herhaaldelijk tikken worden gegeven op de pijnlijke plek en de regio daaromheen. Dit zorgt, naast de herstel stimulerende stoffen die vrijkomen, ook voor een pijn dempend effect.

 

Wanneer wordt shockwave therapie toegepast?

Meestal wordt shockwave toegepast wanneer een klacht langer aanwezig is dan 3 maanden. Shockwave is geschikt voor verschillende soorten klachten. Voor hielspoor is shockwave therapie al opgenomen in de richtlijn van de huisarts, maar ook voor andere spier- & peesproblematieken kan shockwave therapie helpen.

Na de behandeling kan in de behandelde regio een blauw plek ontstaan. Daarnaast zou er een milde ontstekingsreactie op gang kunnen komen. Dit bevordert uiteindelijk het herstel. Voor optimaal effect is shockwave therapie 4-5 behandelingen nodig.

De volgende behandel- en beweegmogelijkheden kunnen je helpen bij je klacht:

SportblessuresKniepijnNekpijn

Deze therapeuten helpen je graag bij je klacht:

Maak een afspraak voor Echografie