fysiotherapie, breda, breda west, paramedisch centrum, fysiotherapeut, fysiotherapiepraktijk, behandelingen, personal trainer, personal training, trainer, training, fitness, doelen,

De sportfysiotherapeut is er voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft. De sportfysiotherapeut geeft advies, voorlichting en tips om blessures te voorkomen. Daarnaast begeleidt hij je naar jouw gewenste sportniveau.


Met welke klachten kan ik terecht bij de sportfysiotherapeut?
De meeste klachten waarmee men naar de sportfysiotherapeut gaat, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. Sportfysiotherapie richt zich niet alleen op het herstel van de blessure maar kan ook bedoeld zijn om juist lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.


Sportspecifieke analyse
De sportfysiotherapeut werkt vanuit een sportspecifieke analyse die voor iedereen uniek is. Hierbij wordt gekeken naar de grondmotorische eigenschappen; coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen. Via deze analyse stellen we verschillende doelen op om de oorzaak van de blessure aan te pakken.


Sport als onderdeel van therapie
De sportfysiotherapeut is er ook voor ouderen, kinderen of patiënten met een aandoening zoals COPD, diabetes, obesitas en hart- en vaatziekten, waarbij sport een belangrijk onderdeel van de therapie is. De sportfysiotherapeut stelt een trainingsschema op, rekening houdend met je situatie.


Wat biedt Breda West Paramedisch Centrum?

  • Breed aanbod specialisaties onder één dak die samenwerken voor optimaal en effectief resultaat (bv. samenwerking van Master Sportfysiotherapeut met Master Manueel fysiotherapeut).
  • Ruim opgezette oefenfaciliteiten.
  • Revalidatie buiten de praktijk in een sportspecifieke omgeving.
  • Samenwerkingsverbanden met TVC Breda, s.v. S.A.B., R.K.S.V. Groen-Wit en het sportevenement ‘De Tien van ’T Aogje’.
  • Samenwerking andere disciplines, met name vanuit het Amphia Ziekenhuis en Medinova. Denk aan orthopeden, chirurgen, sportartsen en huisartsen.
  • Participatie in het Voorste Kruisband netwerk van het Amphia Ziekenhuis.
  • Sportspreekuur op maandagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur (zie ‘onder de aandacht’).
  • Bewegingsanalyses (evt. met behulp van videoanalyse).
  • Specifieke revalidatie- trainingsprogramma’s.


Op zoek naar een sportfysiotherapeut in Breda en omstreken?
Neem dan contact op met Breda West Paramedisch Centrum via (076) 522 53 78. Of loop eens binnen. Wij hebben praktijken in de wijken Princenhage, Heuvel, Westeinde, Westerpark en Tuinzigt.

Deze behandeling helpt bij:

Deze therapeuten helpen je graag bij je klacht:

Roos van Gurp – Fysiotherapeut Breda
Michael van Ginneke – Fysiotherapeut Breda