Sportfysiotherapie Breda West

Sportfysiotherapie bij Breda West Paramedisch Centrum

De sportfysiotherapeut is er voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft. De sportfysiotherapeut geeft advies, voorlichting en tips om blessures te voorkomen. Daarnaast begeleidt hij je naar jouw gewenste sportniveau.


Met welke klachten kan ik terecht voor sportfysiotherapie?

De meeste klachten waarmee men naar de sportfysiotherapeut gaat, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. Sportfysiotherapie richt zich niet alleen op het herstel van de blessure maar kan ook bedoeld zijn om juist lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.


Sportspecifieke analyse

De sportfysiotherapeut werkt vanuit een sportspecifieke analyse die voor iedereen uniek is. Hierbij wordt gekeken naar de grondmotorische eigenschappen; coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen. Via deze analyse stellen we verschillende doelen op om de oorzaak van de blessure aan te pakken.

Sport als onderdeel van therapie

De sportfysiotherapeut is er ook voor ouderen, kinderen of patiënten met een aandoening zoals COPD, diabetes, obesitas en hart- en vaatziekten, waarbij sport een belangrijk onderdeel van de therapie is. De sportfysiotherapeut stelt een trainingsschema op, rekening houdend met je situatie.


Wat biedt Breda West Paramedisch Centrum?

  • Breed aanbod specialisaties onder één dak die samenwerken voor optimaal en effectief resultaat (bv. samenwerking van  Sportfysiotherapeut met Master Manueel fysiotherapeut).
  • Ruim opgezette oefenfaciliteiten.
  • Revalidatie buiten de praktijk in een sportspecifieke omgeving.
  • Samenwerkingsverbanden met TVC Breda, s.v. S.A.B., R.K.S.V. Groen-Wit en het sportevenement ‘De Tien van ’T Aogje’.
  • Samenwerking andere disciplines, met name vanuit het Amphia Ziekenhuis en Bergman Clinics. Denk aan orthopeden, chirurgen, sportartsen en huisartsen.
  • Bewegingsanalyses (evt. met behulp van videoanalyse).
  • Specifieke revalidatie- trainingsprogramma’s.

Meestgestelde vragen

Sportfysiotherapie is voor iedereen die een klacht heeft die gerelateerd is aan een bepaalde (sport)overbelasting of juist een klacht die is ontstaan doordat je bepaalde bewegingen niet meer kan. 

Ja! Sportfysiotherapie komt uit de aanvullende verzekering. Als je niet aanvullend verzekerd bent, kost een sportfysiotherapie behandeling €59,-.

Nee, je hoeft niet op hoog niveau te sporten om in aanmerking te komen voor sportfysiotherapie. Met de meeste bewegingsproblemen die beperking geven in activiteiten kan je terecht bij een sportfysiotherapeut.

Deze therapeuten helpen je graag bij je klacht:

Maak een afspraak voor Sportfysiotherapie