Parkinson Breda West

Parkinson bij Breda West Paramedisch Centrum

De ziekte van Parkinson of Parkinsonisme is een aandoening van de hersenen. Het beloop van de ziekte is zeer complex en voor niemand hetzelfde. Trillingen in de handen, benen, kin en tong zijn veel voorkomende symptomen van Parkinson. Net als trager kunnen bewegen, stijve spieren, problemen met houding en evenwicht en het ‘bevroren’ benen bij het lopen.


Fysiotherapie bij de ziekte van Parkinson


De geriatrisch fysiotherapeut helpt je bij het verminderen van de klachten. Onder begeleiding werk je aan het verbeteren of behouden van je zelfstandigheid, veiligheid en welbevinden tijdens het bewegen. Afhankelijk van je persoonlijke doelen en de situaties waarin Parkinson je het meest beperkt, stelt de geriatrisch fysiotherapeut een persoonlijk behandelplan op.


Hoe ziet een behandeling eruit?


Tijdens de behandeling staan lopen, balans, uithoudingsvermogen, houding, reiken en grijpen centraal. Je doet balansoefeningen, spierversterkende en mobiliserende en oefeningen en oefeningen gericht op conditie. Daarnaast oefen je met specifieke bewegingen en handelingen die je door je ziekte lastig kunt uitvoeren. Denk aan opstaan en gaan zitten, lopen, in en uit bed komen, omrollen in bed en de juiste lichaamshouding aannemen.


Fysiotherapie en het Parkinsonnetwerk


Door aangesloten te zijn bij het Parkinson netwerk garandeert Breda West Paramedisch Centrum je de beste zorg. De fysiotherapeut helpt je je zelfvertrouwen in het bewegen terug te krijgen. Hoewel de ziekte van Parkinson een progressieve chronische aandoening is, kan de achteruitgang vertraagd worden door specifieke oefeningen te doen en de conditie op peil te houden. Tevens bevindt zich in Breda het Parkinson café. Hier kunnen mensen elkaar informeel ontmoeten die op wat voor manier dan ook te maken krijgen met de ziekte van Parkinson.

De volgende behandel- en beweegmogelijkheden kunnen je helpen bij je klacht:

ErgotherapieGeriatriefysiotherapie

Deze therapeuten helpen je graag bij je klacht:

Maak een afspraak voor Parkinson