Manuele therapie bij Breda West PMC

Wat houdt manuele therapie in?

Manuele therapie is een specifieke onderzoek- en behandelmethode van gewrichten. Een manueel therapeut behandelt voornamelijk klachten aan de wervelkolom (rugpijn, nekpijn), armen of benen. Heb je last van pijn en kun je je gewrichten daardoor slecht bewegen? Maak dan eens een afspraak met een van onze manueel therapeuten.


Over het traject bij de manueel therapeut

Bij de intake gesprek stelt de manueel therapeut een diagnose op basis van vragen en lichamelijk onderzoek. Daarna krijg je een persoonlijk behandelplan, gericht op het verbeteren van de beweeglijkheid in je gewrichten. Dit kan zowel een toename in beweeglijkheid zijn als het herstel van te veel beweeglijkheid. De behandeling bestaat uit specifieke bewegingen in de gewrichten en manipulaties (kraken).


Kraken bij manuele therapie

Bij manipulaties worden de gewrichten sneller bewogen en hoor je mogelijk een knappend geluid. Dit wordt over het algemeen ervaren als een kortstondig, vreemd gevoel.


Voor welke klachten kan ik terecht?

Naast klachten aan de wervelkolom, armen en benen, zijn de manueel therapeuten van Breda West Paramedisch Centrum specialist op het gebied van hoofdpijn, houdingsproblemen, klachten aan het SI gewricht, duizeligheid en uitstralingspijn in de armen en benen. De behandelmethodes zijn gericht op oefeningen en instructies.

Deze behandeling helpt bij:

RugpijnKniepijnNekpijnSchouderpijnBekkenpijnHoofdpijnBlessures

Meestgestelde vragen

Ja! Deze behandeling wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Ben je niet aanvullend verzekerd? Dan is een manuele therapie behandeling bij ons €59,-. 

Het is een specifieke onderzoek- en behandelmethode van gewrichten. Een manueel therapeut behandelt voornamelijk klachten aan de wervelkolom (rugpijn, nekpijn), armen of benen. Bij manuele therapie wordt vaak gebruikgemaakt van manipulaties (het kraken) om jouw klachten te minderen. 

Deze therapeuten helpen je graag bij je klacht:

Maak een afspraak voor manuele therapie