Acupunctuur Breda West

Acupunctuur bij Breda West Paramedisch Centrum

Kies je voor acupunctuur in Breda? Dan word je behandeld volgens de traditionele Chinese geneeskunst. Het belangrijkste doel is het herstellen van de energiebalans. Acupunctuur gebeurt door het inbrengen van dunne naaldjes, maar ook moxa, cupping en massage kunnen worden gebruikt. Vaak wordt de behandeling aangevuld met voedings-, leefstijladviezen en oefeningen.

De eerste behandeling bestaat uit een uitgebreid vraaggesprek en pols- en tongdiagnostiek. Daarna zal er samen met jou een behandelpan worden opgesteld. Voor een acupunctuurbehandeling wordt 45 minuten ingepland.

Acupunctuur kan bij tal van klachten worden toegepast zoals:

  • Vermoeidheid
  • Hoofdpijn
  • Migraine
  • Spanningsklachten
  • Menstruatieklachten
  • Stofwisselingsproblemen
  • Stoppen met roken

Acupunctuur bij zwangerschap

In onze praktijk wordt acupunctuur vaak gebruikt als ondersteuning bij zwangerschap en bevalling. Een zwangerschap zorgt voor grote veranderingen in het lichaam van een vrouw. Dit kan leiden tot de bekende zwangerschapskwaaltjes als misselijkheid, vermoeidheid, obstipatie, vocht vasthouden  etc.

In het algemeen worden deze klachten geaccepteerd omdat ze “er nu eenmaal bijhoren”, maar soms kunnen ze een normaal functioneren belemmeren. Veel medicijnen mogen tijdens een zwangerschap niet gebruikt worden. Acupunctuur kan dan een prima behandelmethode zijn. Verder kan acupunctuur voor de bevalling  een vlottere ontsluiting tot gevolg hebben en kan het na de bevalling helpen bij een sneller herstel.

Vanaf de 36e week bestaat de mogelijkheid om voorbereidende punten voor de  bevalling te laten prikken. Dit is een eenvoudige behandeling. Het volstaat om slechts enkele punten te prikken. In wetenschappelijk onderzoek naar deze behandeling. is aangetoond dat hierdoor de eerste fase van de ontsluiting aanmerkelijk vlotter verloopt.

Moxatherapie bij stuitligging

Een speciaal onderdeel van acupunctuur is de moxatherapie. Hierbij wordt een warme moxastick ongeveer een centimeter boven een acupunctuurpunt  gehouden. Moxa  bestaat uit een aantal gedroogde kruiden. Het  heeft een verwarmende en bewegende werking en kan worden toegepast voor verschillende doeleinden zoals draaien bij stuitligging.

De laatste jaren is er toenemend wetenschappelijk bewijs voor het effect van moxa bij het draaien van een kindje in stuitligging. Door moxatherapie neemt de kans dat het kindje draait, toe met ongeveer 50%. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de behandeling op tijd wordt ingezet Vanaf de 33e week van de zwangerschap kun je bij ons terecht. Na de eerste keer kun je thuis met je partner de behandeling voortzetten. Moxa therapie is volkomen ongevaarlijk voor jou en je  kindje en is niet pijnlijk.

Deze therapeuten helpen je graag bij je klacht:

Maak een afspraak voor Triggerpointtherapie met acupunctuur