Neuromusculaire aandoeningen bij Breda West PMC

Neuromusculaire aandoeningen bij Breda West PMC

Neuromusculaire aandoeningen worden in de volksmond vaak spierziekten genoemd. Echter is het niet de spier die ziek is maar de overgang van de zenuw naar de spiercellen.
Onze hersenen besturen ons lichaam. Ze sturen signalen naar de spieren zodat deze in actie komen. Zo’n signaal verplaatst zich via zenuwcellen (neuro) door het lichaam naar bijvoorbeeld de spieren (musculair).
Voorbeelden van neuromusculaire aandoeningen zijn: SMA, HMSN, ziekte van Pompe, spierdystrofie, verschillende vormen neuropathieën en ALS.

 

Fysiotherapie bij neuromusculaire aandoeningen

 

De neuro-revalidatiefysiotherapeut helpt je bij het verminderen van de klachten die ervaren worden ten gevolge van de neuromusculaire aandoening. Onder begeleiding wordt gewerkt aan het verbeteren of behouden van je zelfstandigheid, veiligheid en welbevinden tijdens het bewegen. Afhankelijk van de ervaren problemen wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld.

 

Hoe ziet een behandeling eruit?

Tijdens de behandeling staan de spieren centraal, zij zijn immers degene die minder werken. Het behoud van kracht zal een groot onderdeel van de behandeling zijn. Daarnaast kan gewerkt worden aan lopen, balans, houding, uithoudingsvermogen, etc.
Afhankelijk van de mogelijkheden

De volgende behandel- en beweegmogelijkheden kunnen je helpen bij je klacht:

NeurorevalidatieFysiotherapieGeriatriefysiotherapieValpreventie

Deze therapeuten helpen je graag bij je klacht:

Maak een afspraak voor Neuromusculaire aandoeningen