Dry needling Breda West

Heb je al langere tijd last van spierklachten? Dry needling kan de oplossing bieden. Door het aanprikken met een naald op de triggerpoint wordt de spier ontspannen. Bij fysiotherapie Breda West werkt een team aan gespecialiseerde therapeuten die jou graag verder helpen.

Fysiotherapeut met zwarte handschoenen voert dry needling uit bij een patiënt zonder shirt

Wat is dry needling?

Dry needling is een behandeling van de spieren met acupunctuurnaalden. Deze methode wordt vaak ingezet bij langdurige spierklachten. Voorbeelden zijn chronische hoofdpijn, lage rugklachten, nekproblemen en een tenniselleboog. Door met een naadje te prikken in de spier kan deze plotseling aanspannen. Dit wordt de “local twitch response” genoemd. Deze kortdurende verkramping kan gevoelig zijn, maar zorgt direct voor een ontspanning van het spierweefsel. De spier voelt soepeler aan, de beweeglijkheid wordt groter en de pijn neemt af.

Wat is een triggerpoint?

Wanneer spierklachten langere tijd bestaan, ontstaan er in het spier- en bindweefsel triggerpoints. Een triggerpoint kun je zien als een pijnlijke verharding of spierknoop. Naast de drukpijn van het punt zelf, kan er ook pijn optreden op andere plaatsen in het lichaam. Een triggerpoint heeft tot gevolg dat de spier stijver wordt, waardoor ook een bewegingsbeperking kan ontstaan.

Hoe werkt de behandeling?

Direct na de behandeling ondervind je vaak een beurs gevoel, alsof je flinke spierpijn hebt. Dit is volkomen normaal en dit verdwijnt vaak binnen een dag. Om effect te bereiken is meestal een serie van drie behandelingen nodig. In sommige gevallen kan een langere behandeling nodig zijn.

Fysiotherapeut in een grijs shirt voert dry needling uit bij een patiënt zonder shirt

Wat is het verschil tussen dry needling en acupunctuur?

Het verschil tussen dry needling en acupunctuur is vooral de benadering. In de acupunctuur wordt behandeld vanuit energetisch oogpunt. Dry needling haalt de verklaringen juist uit de fysiologie en biochemie. Soms kan het zinvol zijn om deze behandeling wel toe te passen in een acupunctuurbehandeling. Dit gebeurt altijd in overleg.

Veelgestelde vragen over dry needling

Dry needling valt onder een normale fysiotherapie behandeling. Dit kan dus vanuit de aanvullende verzekering. Mocht je die niet hebben, bekijk de tarievenpagina voor de actuele kosten. Je kan voor dry needling terecht in: Breda en Chaam.

Ja! Deze behandeling valt gewoon onder een fysiotherapie behandeling en wordt dus vergoed.

Dry needling wordt toegepast wanneer er op 1 of meerdere plekken in de spier veel spanning zit. Door een naaldje op deze plek in de spier te brengen, zal de spier één keer hevig aanspannen en daarna ontspannen.

Deze therapeuten helpen je graag:

Neem contact op met Fysiotherapie Breda West

Wil je meer informatie over dry needling bij Breda West PMC? Of wil je direct een afspraak inplannen? Je kunt onze praktijk bereiken door te bellen naar 076 522 53 78 of stuur een mail naar info@bredawest.nl.