Rugpijn Breda West

Rugpijn bij Breda West Paramedisch Centrum

Acht op de tien volwassenen heeft wel eens last van de rug. Met name lage rugpijn komt vaak voor. Rugklachten kunnen veroorzaakt worden door bijvoorbeeld stress, een verkeerde houding of overbelasting. Heb je last van rugpijn? Maak dan eens een afspraak bij een van de gespecialiseerde therapeuten van Breda West Paramedisch Centrum.

 

Symptomen rugpijn

Bij rugklachten is buigen, lang zitten, liggen of staan pijnlijk. De pijn varieert van licht tot hevig. Soms kunnen je klachten zelfs zo erg zijn dat werken niet mogelijk is. Pijn kan ook uitstralen naar je bil of benen, maar meestal niet verder dan je knie. Is dit wel het geval en heb je last van schietende, hevige pijn, uitval van spieren of verlies van gevoel over de sluitspieren? Dan kan dit wijzen op een hernia. Laat dan een van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten hier naar kijken, zij kunnen jou direct een  advies op maat geven.

 

Lumbago (spit)

De meest bekende vorm van lage rugklachten is acute lumbago, ook wel bekend als spit. Het gaat om pijn die plotseling ontstaat na een verkeerde beweging, langdurige ongemakkelijke houding of zelfs zonder enige aanleiding. Vaak kun je na dit moment moeilijk opstaan. Deze vorm van acute rugklachten kan worden veroorzaakt  door kleine scheurtjes van de tussenwervelschijf maar meestal door een overbelasting of verkeerde beweging.

 

Rugpijn verhelpen en voorkomen

Onze therapeuten helpen je graag bij het voorkomen en verhelpen van rugpijn. Tijdens de intake brengen we je klacht en de mogelijke oorzaken in kaart. Vervolgens stellen we samen met jou een behandelplan op dat bij je past.

De behandeling is gericht op

  • Zelfredzaamheid, weten wat je wel / niet moet doen in elke fase van herstel
  • Het verbeteren van de beweeglijkheid door actieve oefeningen en zo nodig manuele therapie
  • Het verminderen en omgaan met de pijnklachten
  • Het verminderen van de spierspanning
  • Ook krijg je oefeningen voor thuis om je rug te versterken en stabiliseren
  • Tips en advies om de klachten te voorkomen

Deze therapeuten helpen je graag bij je klacht:

Maak een afspraak voor Rugpijn