fysiotherapie, breda, breda west, paramedisch centrum, fysiotherapeut, fysiotherapiepraktijk, behandelingen, rugpijn, nekpijn, rugklachten, nekklachten

Acht op de tien volwassenen heeft wel eens last van de rug. Met name lage rugpijn komt vaak voor. Rugklachten kunnen veroorzaakt worden door bijvoorbeeld stress, een verkeerde houding of overbelasting. Heb je last van rugpijn? Maak dan eens een afspraak bij een van de therapeuten van Breda West Paramedisch Centrum.

 

Symptomen rugpijn
Bij rugklachten is buigen, lang zitten, liggen of staan pijnlijk. De pijn varieert van licht tot hevig. Soms kunnen je klachten zelfs zo erg zijn dat werken niet mogelijk is. Pijn kan ook uitstralen naar je bil of benen, maar meestal niet verder dan je knie. Is dit wel het geval en heb je last van schietende, hevige pijn, uitval van spieren of verlies van gevoel over de sluitspieren? Dan kan dit wijzen op een hernia. Neem dan contact op met je huisarts.

Lumbago (spit)
De meest bekende vorm van lage rugklachten is acute lumbago, ook wel bekend als spit. Het gaat om pijn die plotseling ontstaat na een verkeerde beweging, langdurige ongemakkelijke houding of zelfs zonder enige aanleiding. Vaak kun je na dit moment moeilijk opstaan. Deze vorm van acute rugklachten wordt veroorzaakt door kleine scheurtjes van de tussenwervelschijf.

Rugpijn verhelpen en voorkomen
Onze therapeuten helpen je graag bij het voorkomen en verhelpen van rugpijn. Tijdens de intake brengen we je klacht en de mogelijke oorzaken in kaart. Vervolgens stellen we samen met jou een behandelplan op dat bij je past. Onze behandeling is gericht op het verminderen van de spierspanning en pijn. Ook krijg je tips en advies om je rug te versterken en stabiliseren.

Wil je een afspraak maken of meer weten?
Neem dan contact op met Breda West Paramedisch Centrum via (076) 522 53 78. Of loop eens binnen. Wij hebben praktijken in de wijken Princenhage, Heuvel, Westeinde, Westerpark en Tuinzigt.

De volgende behandel- en beweegmogelijkheden kunnen je helpen bij je klacht: