Chronische aandoeningenlijst fysiotherapie 2023

Fysiotherapie wordt in principe niet uit de basisverzekering vergoed. Je moet een aanvullende zorgverzekering hebben afgesloten om je behandelingen vergoed te krijgen. Als je een chronische aandoening hebt ligt dit iets anders. Dan kan het zijn dat je fysiotherapie vanaf de 21ste behandeling wel uit de basisverzekering vergoed krijgt. Maar dit geldt niet voor alle chronische aandoeningen. Reuma, een chronische ziekte, valt bijvoorbeeld niet onder deze regeling. Hieronder lees je welke chronische aandoeningen wel op de lijst staan.  

Om zeker te weten dat je in aanmerking komt voor vergoeding uit de basisverzekering is het verstandig dit eerst met je zorgverzekeraar te bespreken. Ook de fysiotherapeut is met onderstaande lijst bekend en kan je meer informatie geven. Als je een chronische aandoening hebt die op onderstaande lijst staat, moet je voor vergoeding van de eerste 20 behandelingen wel een aanvullende verzekering afsluiten. Daarna hoeft dat niet meer, dan wordt fysiotherapie vergoed uit de basisverzekering. Let hierbij wel op de maximale behandelduur: hier kan de verzekeraar bepaalde eisen aan stellen. Ook als je wisselt van zorgverzekeraar, worden de behandelingen gewoon vergoed vanuit de basisverzekering. 

fysio breda, fysio breda west, fysiotherapie breda, fysiotherapie breda west, fysiotherapeut breda, fysiotherapeut breda west

Maak een afspraak