Beweegprogramma coronaire hartziekten Breda West

Beweegprogramma coronaire hartziekten bij Breda West Paramedisch Centrum

Heb je in het verleden een hartinfarct, bypassoperatie, dotteringreep of een hartklepoperatie gehad? Heb je daarnaast moeite om een actieve leefstijl te handhaven? Met het beweegprogramma coronaire hartziekten leer je omgaan met grenzen en beperkingen. Bovendien overwin je je angst voor inspanning.


Wat zijn coronaire hartziekten?


Coronaire hartziekten zijn aandoeningen die worden veroorzaakt door afwijkingen in de kransslagaders. De kransslagaders zijn hele kleine aders die het hart voorzien van bloed. De twee bekendste diagnosen zijn het acuut hartinfarct en angina pectoris. Beide ontstaan door een tekort aan bloedtoevoer naar het hart. Daardoor krijgt het hart te weinig zuurstof.


Effecten van bewegen onder begeleiding

 

  • Je verbetert je inspanningsvermogen;
  • Je verbetert je belastbaarheid, zodat dagelijkse activiteiten gemakkelijker gaan;
  • Je leert je lichamelijke grenzen, beperkingen kennen en leert ermee om te gaan;
  • Je overwint je angst voor inspanning.


Het programma


Tijdens de intake brengen we je individuele wensen, mogelijkheden en hulpvraag in beeld. Nadat je een individueel behandeltraject hebt gehad, start je met de groepstraining onder begeleiding van een gespecialiseerd fysiotherapeut. Het beweegprogramma duurt drie maanden, inclusief start- en eindmeting. Je traint twee keer per week een uur. Indien gewenst is begeleiding bij je vervolgtraject mogelijk.


Kosten beweegprogramma coronaire hartziekten


Mogelijk vergoedt je zorgverzekeraar het beweegprogramma coronaire hartziekten geheel of gedeeltelijk. De kosten van dit programma kun je bij ons opvragen. Informeer daarna bij je zorgverzekeraar naar de vergoeding.

De volgende behandel- en beweegmogelijkheden kunnen je helpen bij je klacht:

hartziekten

Deze therapeuten helpen je graag bij je klacht:

Maak een afspraak voor het Beweegprogramma coronaire hartziekten