Neurorevalidatie fysiotherapie
Breda West

Neurorevalidatie fysiotherapie bij Breda West Paramedisch Centrum

De neurorevalidatie fysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van mensen met neurologische problematiek. De neurorevalidatie fysiotherapeut helpt bij het revalideren na neurologisch letsel en het behouden en verbeteren van het functioneren. Hierdoor kun je zo goed mogelijk zelfstandig blijven functioneren in het dagelijks leven.

 

Voor wie is neurorevalidatie fysiotherapie geschikt?

De neurorevalidatie fysiotherapeut is er voor mensen van alle leeftijden met gezondheidsproblematiek ontstaan door een neurologische aandoening. Denk hierbij aan niet aangeboren hersenletsel, CVA, de ziekte van Parkinson, MS of neuromusculaire aandoeningen zoals ALS, HMSN en neuropathieën.

Waar kan de neurorevalidatie fysiotherapeut bij helpen?

  • Voortzetting (revalidatie)behandeling na ziekenhuisopname.
  • Problemen bij het bewegen, zoals; lopen, opstaan, traplopen
  • Problemen in alledaagse handelingen
  • Problemen bij het gebruik of de inzet van hulpmiddelen
  • (re)Activatie bij inactiviteit, een afgenomen conditie of spierzwakte

 

Over het traject bij de neurorevalidatie fysiotherapeut

Tijdens de eerste afspraak worden je klachten en hulpvraag zorgvuldig in kaart gebracht. Daarna bespreken we samen het behandelplan om jouw doelen te verwezenlijken. Mocht het nodig zijn hiervoor aan huis te behandelen, dan kan de behandeling uiteraard daar plaats vinden.

 

Heb ik een verwijzing nodig?

Nee, je kunt zonder verwijzing van de huisarts of specialist naar de neurorevalidatie fysiotherapeut. Mocht je een aandoening hebben van de chronische lijst, dan is er wel een verwijzing nodig. Deze kun je bij je huisarts of specialist aanvragen.

 

Patiënt aan het woord

Iemand die graag van dit principe gebruik maakt is Martijn, hij komt al een hele lange tijd bij Breda West voor zijn neurorevalidatie.
“MS is wat mij betreft Vette Pech! Het betekende dat ik mijn hele leven heb moeten omgooien. Ik heb de primair progressieve vorm en ga alleen maar steeds verder achteruit. In 2006 is de diagnose gesteld en ik ben sinds 2008 volledig rolstoel afhankelijk. 
Breda West Fysiotherapie is een fijne plek voor mijn therapie met vakkundig personeel. Daarnaast is er een grote en uitgebreide oefenzaal waar ik met mijn rolstoel van bijna alle apparatuur gebruik kan maken.  

Wat ik anderen met MS mee zou willen geven is dat ze voldoende rust nemen maar doe ook zoveel mogelijk leuke dingen! “

Deze therapeuten helpen je graag bij je klacht:

Maak een afspraak voor Neurorevalidatie fysiotherapie