Orthopedische revalidatie in Breda

Orthopedische revalidatie bij Breda West Paramedisch Centrum

Heb je klachten aan gewrichten, spieren of pezen? Net een nieuw gewricht laten zetten? Of is een gescheurde band gereconstrueerd? Dan kun je bij Breda West Paramedisch Centrum terecht voor orthopedische revalidate. Wij zijn gespecialiseerd op het gebied van revalidatie na een operatie aan bijvoorbeeld je knie, rug of schouder. Krijg je binnenkort een totale heupprothese (THP) of een totale knieprothese (TKP) middels een operatieve ingreep? Dan vraagt dit na verloop veel van jouw lichaam. In het revalidatietraject leer je om jouw uithoudingsvermogen en kracht terug te winnen. Tijdens het traject komen de volgende specialisaties aan bod: fysiotherapie, manuele therapie, sportfysiotherapie.

Wat is orthopedische revalidatie?

Orthopedische revalidatie gaat om het onderzoeken en het behandelen van aandoeningen aan gewrichten, spieren of pezen; oftewel het bewegingsapparaat. De meeste aandoeningen hieraan zijn zonder operatie goed te behandelen door een orthopedisch revalidatietraject. Echter is een operatie bij sommige van deze aandoeningen noodzakelijk, waarna een fysiotherapeutisch revalidatietraject doorlopen zal worden. Bij Breda West zullen onze fysiotherapeuten middels een intake en onderzoek bepalen waar de klachten vandaan komen en hoe zij het behandeltraject gaan inrichten.

Het orthopedisch revalidatietraject

Wij beginnen het revalidatietraject met een intake, zodat wij een beter beeld krijgen van jouw klachten. Aan de hand van het intakegesprek beginnen wij met een multidisciplinaire aanpak. Hierbij werken wij samen met andere disciplines zoals bijvoorbeeld de ergotherapeut, revalidatiearts of psycholoog om een behandelplan voor jou op te stellen. Dit behandelplan is geheel op maat gemaakt, zodat jouw herstel zo efficiënt mogelijk verloopt. Wij zorgen ervoor dat jouw revalidatie plaatsvindt aan de hand van de meest actuele protocollen.

Aan de hand van het behandelplan beginnen wij met het verbeteren van jouw mobiliteit, coördinatie, krachtopbouw, looppatroon en conditie. Het traject zal grotendeels bestaan uit oefentherapie, in de vorm van training.

Wat is het doel van een revalidatietraject bij Breda West PMC?

Het revalidatietraject heeft als doel om jouw mobiliteit, coördinatie, spierkracht, stabiliteit en je conditie te verbeteren. Zo kan je binnen de kortste keren je dagelijkse activiteiten weer probleemloos oppakken.

Veelgestelde vragen

Bij Breda West PMC bieden wij verschillende vormen van revalidatie op maat aan. Dit verschilt per situatie van de patiënt. De verschillende revalidatietrajecten zijn:

  • Sportrevalidatie
  • Revalidatie na een knieoperatie
  • Revalidatie na een heupoperatie
  • Revalidatie na een schouderoperatie
  • Revalidatie na een rugoperatie
  • Revalidatie bij het herstel van COVID-19

Op het moment dat je een operatie aan jouw knie hebt ondergaan beginnen wij met het revalidatietraject. Het doel hierbij is om de bewegingsmogelijkheden van jouw gewricht terug te winnen en de omliggende spieren te verstevigen. Het is belangrijk om spierkracht op te bouwen zodat je gewricht voldoende wordt ondersteund.

De meest voorkomende reden voor het plaatsen van een nieuwe heup is artrose. Vóór je operatie is het belangrijk om goed in beweging te blijven. Dit zorgt ervoor dat je goed in conditie blijft. Hierdoor herstel je sneller na de operatie. Heb je net de operatie aan je heup gehad? Dan beginnen wij direct daarna met het revalidatietraject.

Deze therapeuten helpen je graag bij je klacht:

Maak een afspraak voor Orthopedsiche revalidatie fysiotherapie