Percutane Electrolyse

Percutane Electrolyse bij Breda West Paramedisch Centrum

Last van een vervelende peesklacht waar je maar niet vanaf komt? Dan is Percutane Electrolyse (PE) misschien wel iets voor jou! Nog niet bekend met deze behandeltechniek? Lees dan snel verder.

PE is een innovatieve en effectieve behandelmethode voor de behandeling van (chronische) peesklachten. Wanneer op de echo te zien is dat de pees een slechtere kwaliteit heeft (tendinopathie), dan kan ervoor gekozen worden om PE toe te passen. Bij PE wordt gebruik gemaakt van een naaldje die wordt ingebracht in de pees onder echogeleiding, zodat je het naaldje precies kan prikken in het deel van de pees wat een slechtere kwaliteit heeft. Daarnaast wordt er een elektrode geplakt net boven waar je de naald prikt. Hierdoor ontstaat er een stroomkring, waarbij de pH van de pees wordt beïnvloed. Bij een tendinopathie in de pees is de pH-waarde te laag (de pees is te zuur), in deze omstandigheden kan de pees niet herstellen. Door de lichaamseigen stoffen die ontstaan na PE neutraliseert deze pH en heeft de pees kans om te herstellen.

Deze techniek is toe te passen op de schouder, elleboog, knie, enkel en de hiel. Voor een optimaal effect is PE 4-5 keer nodig. Het inbrengen van een naaldje kan wat gevoelig zijn. De verdere behandeling kan een prikkelend gevoel geven in de pees, maar wordt niet als pijnlijk ervaren. Na de behandeling kan er een blauwe plek ontstaan. Dit hoeft niet altijd het geval te zijn.

Wie kunnen deze behandeltechniek toepassen?

PE valt onder fysiotherapie en wordt in de praktijk uitgevoerd door Michael van Ginneke en Juliette Streefkerk. Zij zijn gecertificeerd om deze behandeling uit te voeren. 

Voor welke klachten is deze percutane electrolyse geschikt?

Deze behandeling is geschikt voor peesklachten. Daarnaast wordt de pees getraind om de activiteiten te hervatten, zoals je voorheen gewend was. Hiervoor gaan we in onze sportzaal aan de slag en zal je oefeningen meekrijgen om thuis te doen. Alles om zo snel mogelijk weer de normale activiteiten te hervatten!

percutane eletrolyse bij Breda West fysiotherapie PMC

De volgende behandel- en beweegmogelijkheden kunnen je helpen bij je klacht:

SportblessuresKniepijnNekpijn

Deze therapeuten helpen je graag bij je klacht:

Maak een afspraak voor percutane electrolyse