Beweegprogramma diabetes type 2
Breda West

Beweegprogramma diabetes type 2 bij Breda West Paramedisch Centrum

Het aantal mensen met diabetes type 2 neemt zeer snel toe. Uit onderzoek blijkt dat bewegen een goede invloed op diabetes heeft. Met ons beweegprogramma sport je onder begeleiding, voel je je snel fitter en krijg je weer plezier in bewegen.


Bewegen (weer) oppakken met het beweegprogramma diabetes type 2


Het lijkt misschien lastig om weer te gaan sporten. Toch zul je snel verbetering merken in je conditie en nemen je klachten af. Tijdens de intake voorafgaand aan het beweegprogramma doen we diverse tests om inzicht te krijgen in je situatie en mogelijkheden. Daarna stelt de fysiotherapeut een persoonlijk beweegprogramma voor je op. Omdat voeding ook een belangrijk rol speelt bij diabetes type 2, wordt ook de diëtist betrokken.


Over het beweegprogramma


Het programma duurt drie maanden. In deze periode train je twee keer per week een uur. Je krijgt begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut. De kosten voor dit programma worden door de meeste zorgverzekeraars geheel of voor een groot gedeelte vergoed! Informeer hiervoor bij je zorgverzekeraar.


Review van Peter van Zundert


“Vijf jaar geleden werd bij mij diabetes type 2 vastgesteld. Daarvoor kreeg ik in de loop der jaren het uiterste aan medicijnen. Iedere drie maanden moest ik op controle bij een diabetesconsulente maar mijn suiker werd alsmaar hoger en hoger. De diabetesconsulente zei tegen mij dat ik iets aan sport moest gaan doen. Voorheen liep ik hard, maar tijdens een loop werd ik onwel. Daarna werd de diabetes geconstateerd.

Vorig jaar september kreeg ik van een van de medewerkers te horen dat er bij Breda West Paramedisch Centrum een bewegingsgroep was waar meer patiënten met diabetes trainen. Ik ben daar een kijkje gaan nemen en ging onder goede medische begeleiding aan de slag in een leuke, gezellige groep.

In januari werd ik er door mijn diabetesconsulente en huisarts op gewezen dat mijn suiker nog wat aan de hoge kant was en dat hier iets aan gedaan moest worden door flink af te vallen. Dit heb ik ook onder goede begeleiding van Breda West Paramedisch Centrum en de diëtiste gedaan. Ik ben nu 30 kilo lichter geworden. Hierdoor gebruik ik nu geen medicijnen meer voor zowel mijn suiker als voor mijn COPD.

Ik voel mij nu als een herboren iemand en hoop dit nog jaren vol te houden, door toch lekker gezellig twee keer in de week te sporten en op mijn eten te letten.”


Kosten beweegprogramma coronaire hartziekten


Mogelijk vergoedt je zorgverzekeraar het beweegprogramma diabetes type 2 geheel of gedeeltelijk. De kosten van dit programma kun je bij ons opvragen. Informeer daarna bij je zorgverzekeraar naar de vergoeding.

De volgende behandel- en beweegmogelijkheden kunnen je helpen bij je klacht:

Diabetes

Deze therapeuten helpen je graag bij je klacht:

Maak een afspraak voor het Beweegprogramma diabetes type 2