Lymfetaping bij Breda West PMC

Lymfetaping bij Breda West Paramedisch Centrum

Bij lymfetaping gebruikt de fysiotherapeut elastische tape om vocht af te voeren. De tape wordt veel gebruikt bij vochtophoping na een operatie of blessure. Dat kan een hele arm of been zijn, maar ook een kleinere plaatselijke verdikking. De tape tilt de huid een beetje op, waardoor er in de laag van het weefsel net onder de huid ruimte ontstaat waar de uiteindjes van de lymfevaatjes liggen. Die zorgen ervoor dat de lymfe uit het weefsel wordt opgenomen en afgevoerd.


Hoe werkt Lymftaping:

Met behulp van smalle, rekbare tape, strategisch aangebracht onder spanning op de huid, wordt een subtiele druk gecreëerd die de lymfestroom stimuleert. De elasticiteit van de tape komt overeen met die van de huid, waardoor er ruimte ontstaat in de bovenste huidlaag.

De tape wordt aangebracht in smalle stroken, diagonaal over het verloop van het lymfevat, waardoor er drukverschillen ontstaan in zowel het lymfevaatje als het omringende weefsel. Onder de tape heerst een lagere druk, terwijl de druk onder de onbedekte huid iets hoger is. Deze techniek benadrukt de drukverschillen extra en bevordert de geleiding van lymfevocht langs de tape naar een plek waar het gemakkelijker het lymfestelsel kan binnenvloeien.

Lymftaping biedt meerdere voordelen, waaronder het verbeteren van de lymfecirculatie, het faciliteren van lymfedrainage direct onder de huid, het verminderen van pijn tijdens beweging, en het verlichten van het drukkende gespannen gevoel in gebieden met oedeem. Deze techniek vormt een waardevolle aanvulling tijdens en na manuele lymfedrainage, en draagt bij aan een doeltreffende aanpak van lymfeproblematiek. Ervaar het verschil met Lymfetaping en bevorder een gezondere, comfortabelere levensstijl.


Deze behandeling helpt bij:

  • Vochtophoping / zwelling / oedeem;
  • Na verwijdering van lymfeklieren;
  • Na operaties;
  • Bij aangeboren afwijking aan het lymfestelsel;
  • Bij lipolymfoedeem;
  • Bij slechte vaat- en lymfecirculatie;
  • Op plaatsen waar compressietherapie moeilijk toepasbaar is, bv gezicht of halsgebied.

Deze behandeling helpt bij:

Vochtophopingen (Oedeem)

Deze therapeuten helpen je graag bij je klacht:

Maak een afspraak voor Medical taping