Valpreventie
Breda West PMC

Ben je wel eens bang om te vallen?

In het dagelijks leven zijn er veel situaties waarbij je zou kunnen vallen.  Denk daarbij aan een losse stoep tegel, natte bladeren, een los kleed of van de trap.In 2018 zijn er meer dan 100.000 mensen op de spoedeisende hulp beland ten gevolge van een valincident.  Deze valincidenten kunnen grote gevolgen hebben zoals een gebroken heup of pols. Ook zijn er indirecte gevolgen die meespelen zoals het gaan mijden van activiteiten waardoor de spierkracht en balans nog verder afnemen.

 

Wat is valpreventie?

Er zijn verschillende soorten cursussen te volgen op het gebied van valpreventie. Binnen onze praktijk bieden wij de cursus In Balans aan.
Deze cursus is ontwikkeld vanuit het Thai Chi principe en focust zich op de balans en het verplaatsen van het lichaamsgewicht.
Tijdens deze cursus trainen wij verschillende spiergroepen en verbeteren we de balans. Verder zal er theoretische achtergrondinformatie behandeld worden en zullen praktische tips gegeven worden.

Valpreventie bij Breda West Paramedisch Centrum

De cursus wordt in groepsverband gegeven en duurt 13 weken. Na deze cursus zul je merken dat je sterker op je benen staat en zelfverzekerder bent. Tijdens de cursus ontvang je een cursusboek waar alle oefeningen instaan.
Zo kun je tijdens en na de cursus thuis verder trainen.

Vergoeding valpreventie

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de cursus geheel of gedeeltelijk. Je kunt altijd contact opnemen met onze therapeuten om dit na te vragen. Ook als je twijfelt of het iets voor jou is, kun je contact opnemen. In een individueel consult zullen wij jou adviseren wat voor jou het beste is.

 

Tevens kunnen onze therapeuten jou dan een indicatie geven over de nieuwe startdatum van de
cursus. Voor meer informatie over de cursus die wij geven verwijzen wij jou naar de site van veiligheidNL.

Deze behandeling helpt bij:

CVANAHGeriatrie fysiotherapie

Deze therapeuten helpen je graag bij je klacht:

Maak een afspraak voor valpreventie