Beroerte/ Cerebrovasculair Accident (CVA) bij Breda West PMC

Beroerte/ Cerebrovasculair Accident (CVA) bij Breda West PMC

Beroerte/ Cerebrovasculair Accident (CVA) bij Breda West PMC

Beroerte is de verzamelnaam voor een TIA (kortdurig infarct zonder blijvende schade), herseninfarct en hersenbloeding. De medische term is cerebrovasculair accident (CVA). Dit betekent letterlijk een ‘ongeluk van de bloedvaten van de hersenen’. De hersenen worden dan niet goed van bloed voorzien, hierdoor krijg een deel van de hersenen zuurstofgebrek. Met als gevolg dat de hersencellen in dit deel kunnen afsterven en de functies hiervan uitvallen.

 

Fysiotherapie bij een CVA:

De neurorevalidatiefysiotherapeut helpt je bij het herwinnen van functies. Veelal is er na het CVA sprake van een revalidatietraject bij een revalidatiecentrum, hierna wordt doorverwezen naar ons, de eerstelijns fysiotherapie. Vaak zijn de functies op dat moment dermate terug gekomen dat de patiënt veilig thuis kan zijn, maar mogelijk nog niet ver genoeg gerevalideerd om bijvoorbeeld werk/hobby’s/sport te hervatten.

Onder begeleiding werken we aan het verbeteren of behouden van je zelfstandigheid en welbevinden. Het behandelplan zal persoonlijk op maat gemaakt worden.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Tijdens de behandeling staan afhankelijk van de hulpvraag verschillende functies centraal. Hierbij kan gedacht worden aan komen zitten, lopen, fietsen, hand-armfunctie, balans, etc. Maar ook denkfuncties zoals aandacht, concentratie en geheugen kunnen meegenomen worden tijdens de behandeling. Afhankelijk van de mogelijkheden van de patiënt en de hulpvraag vindt de behandeling thuis of op de praktijk plaats.

De volgende behandel- en beweegmogelijkheden kunnen je helpen bij je klacht:

NeurorevalidatieFysiotherapieGeriatriefysiotherapieValpreventie

Deze therapeuten helpen je graag bij je klacht:

Maak een afspraak voor Beroerte/ Cerebrovasculair Accident (CVA)