McKenzie Breda West

McKenzie bij Breda West Paramedisch Centrum

Heb jij, net als 80% van de Nederlanders, regelmatig rugpijn of nekpijn zonder duidelijke oorzaak? Dan is McKenzie, ook wel Medische Diagnose en Therapie (M.D.T.) genoemd, mogelijk iets voor jou. Bij deze therapievorm stelt één van onze gespecialiseerde McKenzie therapeuten een unieke set bewegingen vast op basis van je klachten.


Onafhankelijk van je Mckenzie therapeut

De symptomen die je ervaart, vormen het uitgangspunt voor McKenzie. De McKenzie-therapeut bepaalt welke factoren invloed hebben op je klachtenpatroon. Op basis daarvan stelt de therapeut oefeningen en adviezen op. Je zelfredzaamheid staat centraal. Dat betekent dat we je zo min mogelijk afhankelijk van je therapeut maken. Je gaat zelf thuis aan de slag en heb je fysiotherapeut na een aantal behandelingen in principe niet meer nodig om je rugklachten en nekklachten te verlichten.


Thuis oefenen is belangrijk

Je voert de oefeningen die je van de McKenzie-therapeut meekrijgt regelmatig thuis uit. Na een aantal behandelingen merk je al verbetering. Probeer de oefeningen zoveel mogelijk te integreren in je dagelijkse activiteiten om te voorkomen dat je klachten terugkeren. Je hoeft er geen extra tijd voor uit te trekken. Als je elke twee tot drie uur tussendoor twee tot vijf minuten oefent, is dat al voldoende.


Soorten oefeningen

De oefeningen zijn eenvoudig en makkelijk toepasbaar. Denk aan rekoefeningen achter het bureau, nekbewegingen die je zelfs achter het stuur van de auto kunt doen en armbewegingen die je in één moeite voor de tv doet.

 

Stichting Rugpoli

Wij zijn netwerktherapeut van Stichting Rugpoli. Rugpoli is een zelfstandige kliniek die door een combinatie van specialistische zorg (musculoskeletale geneeskunde, musculoskeletaal bewegingsonderzoek op basis van McKenzie, neurologie, reumatologie en anesthesiologie) behandeling op maat inzet. Voor het stellen van een goede diagnose maakt Rugpoli gebruik van MRI beeldvorming. In alle vestigingen is een open MRI aanwezig. Rugpoli werkt met een “one-stop-shop” principe. Hierbij worden alle afspraken aansluitend op één dag gepland. De diagnosestelling en eerste behandeling vinden meestal binnen enkele uren plaats. Rugpoli heeft korte toegangstijden. Voor meer informatie kun je terecht op www.rugpoli.nl.

Deze behandeling helpt bij:

RugpijnHoofdpijnNekpijn

Deze therapeuten helpen je graag bij je klacht:

Maak een afspraak voor McKenzie