Dry needling in Chaam

Heb je al langere tijd last van spierklachten? Dry needling kan de oplossing zijn. Door het aanprikken van een naald op de triggerpoints wordt de spier effectief ontspannen. In Chaam staat het team aan gespecialiseerde therapeuten van van Fysiotherapie Breda West PMC klaar om je te helpen.

Foto van dry needling in de huid van een patiënt

Wat is dry needling?

Dry needling is een effectieve behandeling van de spieren waarbij acupunctuurnaalden worden gebruikt. Deze methode is bijzonder geschikt voor langdurige spierklachten zoals chronische hoofdpijn, lage rugklachten, nekproblemen en een tenniselleboog. In Chaam bij fysiotherapie Breda West wordt dry needling toegepast om deze klachten te verlichten. Door met een naald in de spier te prikken, kan deze plotseling aanspannen, een reactie die bekend staat als de “local twitch response.” Hoewel deze kortdurende verkramping gevoelig kan zijn, leidt het direct tot ontspanning van het spierweefsel. Hierdoor voelt de spier soepeler aan, neemt de beweeglijkheid toe en vermindert de pijn.

Wat is een triggerpoint?

Wanneer spierklachten langdurig aanhouden, kunnen er triggerpoints ontstaan in het spier- en bindweefsel. Een triggerpoint is een pijnlijke verharding of spierknoop die niet alleen drukpijn veroorzaakt, maar ook pijn kan uitstralen naar andere delen van het lichaam. Deze punten zorgen ervoor dat de spier stijver wordt, wat kan leiden tot bewegingsbeperkingen.

Hoe werkt de behandeling?

Direct na de behandeling kun je een beurs gevoel ervaren, vergelijkbaar met flinke spierpijn. Dit is volkomen normaal en verdwijnt meestal binnen een dag. Om het gewenste effect te bereiken, zijn meestal drie behandelingen nodig. In sommige gevallen kan een langere behandelingsperiode nodig zijn. In Chaam bij fysiotherapie Breda West helpen we je graag met een op maat gemaakt behandelplan.

Fysiotherapeut in een grijs shirt voert dry needling uit bij een patiënt zonder shirt

Wat is het verschil tussen dry needling en acupunctuur?

Het verschil tussen dry needling en acupunctuur is vooral de benadering. In de acupunctuur wordt behandeld vanuit energetisch oogpunt. Dry needling haalt de verklaringen juist uit de fysiologie en biochemie. Soms kan het zinvol zijn om deze behandeling wel toe te passen in een acupunctuurbehandeling in Breda en Chaam. Dit gebeurt altijd in overleg.

Veelgestelde vragen over dry needling

Dry needling valt onder een normale fysiotherapie behandeling. Dit kan dus vanuit de aanvullende verzekering. Mocht je die niet hebben, bekijk de tarievenpagina voor de actuele kosten.

Ja! Deze behandeling valt gewoon onder een fysiotherapie behandeling en wordt dus vergoed.

Dry needling wordt toegepast wanneer er op 1 of meerdere plekken in de spier veel spanning zit. Door een naaldje op deze plek in de spier te brengen, zal de spier één keer hevig aanspannen en daarna ontspannen.

Deze therapeuten helpen je graag:

Neem contact op met Fysiotherapie Breda West

Wil je meer informatie over dry needling bij Breda West PMC? Of wil je direct een afspraak inplannen? Je kunt onze praktijk bereiken door te bellen naar 076 522 53 78 of stuur een mail naar info@bredawest.nl.