Iedereen wil gelukkig zijn, dat kan door veel dingen gecreëerd en onderhouden worden, waaronder ook sport. Het is daarom ook niet fijn en kan een hele grote impact op je hebben wanneer je jouw sport niet kan beoefenen door een blessure.
Zelf ben ik bewust van wat sporten met je doet op een goede manier, maar ook wanneer je het niet kan doen of er zelfs blessures aan overhoudt. Mijn interesse voor het vak fysiotherapie is dan ook begonnen toen ik een schouderblessure opdeed in mijn tijd bij de landmacht. Na het verlaten van de landmacht was fysiotherapie dan ook een interessante richting om te volgen (en niet te vergeten droog en warm).
In de loop der jaren heb ik ook gemerkt dat buiten de lichamelijke klacht er nog een heel persoon achter zit die zelf de meeste invloed heeft op de klacht. Of het nu door stress, onwetendheid, angst of juist doorzettingsvermogen is waarbij iemand niet aan de pijn wil toegeven en door wil gaan. Met die gedachte ben ik op het moment mezelf door aan het ontwikkelen en ben ik bezig met de master sportfysiotherapie in Utrecht. Hierdoor wil ik nog meer kennis krijgen van het vak, het lichaam, de persoon en de wetenschap achter fysiotherapie.
Al bij al is in mijn optiek het belangrijkste dat je doet wat je leuk vindt, dit geldt voor mezelf maar ook voor mijn patiënten. Je bent tot niks verplicht maar je moet er wel bewust van zijn dat er iets achter je klacht schuilt waar we soms even doorheen of overheen moeten om stappen vooruit te maken. Daarmee kunnen we weer op je gewenste niveau aan de slag en wordt sport weer iets waar je gelukkig van wordt!