Manuele therapie in Chaam

Ervaar je pijn en heb je daardoor moeite om je gewrichten te bewegen? Heb je rug- of nekklachten door problemen met je wervelkolom? Manuele therapie kan een effectieve oplossing bieden. De manueel therapeuten van Breda West PMC in Chaam zijn er om je te helpen!

 

 

Fysiotherapeut Pieter in een grijs shirt behandelt een patiënt door middel van manuele therapie op de behandelbank.

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een gespecialiseerde methode voor het onderzoeken en behandelen van gewrichten. Een manueel therapeut richt zich voornamelijk op klachten aan de wervelkolom, zoals rug- en nekpijn, maar behandelt ook problemen in de armen en benen. Door gebruik te maken van specifieke technieken, helpt de therapeut de gewrichten beter te laten functioneren en verbetert hij de houding en bewegingen.

Voor welke klachten kan ik terecht bij manuele therapie in Chaam?

Manuele therapie is een gespecialiseerde onderzoek- en behandelmethode voor gewrichten. In Chaam behandelen onze manueel therapeuten voornamelijk klachten aan de wervelkolom, zoals rug- en nekpijn, evenals problemen in de armen en benen. Door specifieke technieken toe te passen, helpt de therapeut de gewrichten beter te laten functioneren en verbetert hij de houding en bewegingen.

 

close-up van een lage rug behandeling door middel van manuele therapie. De patiënt ligt zonder shirt op de behandelbank

Hoe ziet het traject eruit bij een manueel therapeut in Chaam?

Tijdens het intakegesprek stelt de manueel therapeut een diagnose door middel van vragen en lichamelijk onderzoek. Op basis hiervan ontvang je een persoonlijk behandelplan, gericht op het verbeteren van de beweeglijkheid van je gewrichten. Dit kan betekenen dat de beweeglijkheid wordt vergroot of dat er wordt gewerkt aan het herstel van overmatige beweeglijkheid. De behandeling omvat specifieke bewegingen van de gewrichten en manipulaties, ook wel bekend als kraken.

Veelgestelde vragen over manuele therapie

Ja! Manuele therapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Ben je niet aanvullend verzekerd? Bekijk dan de tarievenpagina voor de actuele tarieven.

Manuele therapie in Chaam is een gespecialiseerde onderzoek- en behandelmethode voor gewrichten. Een manueel therapeut richt zich voornamelijk op klachten aan de wervelkolom, zoals rug- en nekpijn, evenals problemen in de armen en benen. Bij deze therapie wordt vaak gebruikgemaakt van manipulaties (het kraken) om je klachten te verminderen.

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Na de opleiding fysiotherapie heeft de therapeut een vervolgopleiding gevolgd voor extra technieken en vaardigheden. Een fysiotherapeut richt zich op andere delen van het lichaam dan een manuele therapeut. De manuele therapeut richt zich meer op de wervelkolom. Er is niet alleen een verschil waarop ze zich richten, maar ook de werkwijze van onderzoek en behandeling. Een fysiotherapeut begeleidt je bij het verbeteren van lichamelijke functies. Een manueel therapeut richt de behandeling op de gewrichten door middel van spieren te beheersen en de beweeglijkheid van de gewrichten te verbeteren.

Deze therapeuten helpen je graag:

Neem contact op met Fysiotherapie Breda West

Wil je meer informatie over manuele therapie bij Breda West PMC? Of wil je direct een afspraak inplannen? Je kunt onze praktijk bereiken door te bellen naar 076 522 53 78 of stuur een mail naar info@bredawest.nl.