McKenzie in Chaam

Heb je, net als 80% van de Nederlanders, regelmatig last van rug- of nekpijn zonder duidelijke oorzaak? Dan kan McKenzie-therapie, ook bekend als Medische Diagnose en Therapie (M.D.T.), de oplossing voor jou zijn! In Chaam staat een van onze gespecialiseerde McKenzie-therapeuten van fysiotherapie Breda West PMC voor je klaar om een unieke set bewegingen op basis van jouw klachten vast te stellen en je effectief te behandelen.

Man zonder shirt wordt geholpen door manueel therapeut Tim in een grijze hoodie bij rugklachten in Breda met manuele therapie

Wat is McKenzie therapie in Chaam?

McKenzie, afkorting voor Medische Diagnose en Therapie (M.D.T.), is een gespecialiseerde therapie voor nek- en rugklachten. Onze McKenzie-therapeut in Chaam stelt specifieke oefeningen voor je nek- en rugpijn vast, die je thuis kunt uitvoeren om je klachten te verlichten.

Onafhankelijkheid is het doel van McKenzie in Chaam

Bij McKenzie-therapie vormen de symptomen die je ervaart het uitgangspunt. De McKenzie-therapeut onderzoekt welke factoren invloed hebben op jouw klachtenpatroon. Op basis van deze bevindingen stelt de therapeut specifieke oefeningen en adviezen op. Zelfredzaamheid en onafhankelijkheid staan hierbij centraal; het doel is om je zo min mogelijk afhankelijk te maken van de therapeut. Je voert de oefeningen zelfstandig thuis uit, en na enkele behandelingen heb je in principe geen verdere hulp van de fysiotherapeut nodig om je rug- en nekklachten te verlichten.

Bij welke klachten helpt de McKenzie therapie in Chaam?

  • Nekklachten
  • Rugklachten
  • Hoofdpijn
  • Lage rugklachten
  • Schouderklachten
  • Ischias

Wat moet ik zelf doen tijdens deze therapie in Chaam?

Je voert de oefeningen die je van de McKenzie-therapeut krijgt regelmatig thuis uit. Na een aantal behandelingen merk je al verbetering. Het is belangrijk om de oefeningen zoveel mogelijk in je dagelijkse activiteiten te integreren om terugkerende klachten te voorkomen. Je hoeft er geen extra tijd voor vrij te maken; het is al voldoende om elke twee tot drie uur twee tot vijf minuten te oefenen.

Soorten oefeningen

Je voert de oefeningen die je van de McKenzie-therapeut krijgt regelmatig thuis uit. Na een aantal behandelingen merk je al verbetering. Het is belangrijk om de oefeningen zoveel mogelijk in je dagelijkse activiteiten te integreren om terugkerende klachten te voorkomen. Je hoeft er geen extra tijd voor vrij te maken; het is al voldoende om elke twee tot drie uur twee tot vijf minuten te oefenen.

Fysiotherapeut voert Mckenzie therapie uit bij een patiënt met een blote rug en rode onderbroek van Marvel die op de behandelbank ligt.

Stichting Rugpoli

Wij zijn netwerktherapeut van Stichting Rugpoli. Rugpoli is een zelfstandige kliniek die door een combinatie van specialistische zorg (musculoskeletale geneeskunde, musculoskeletaal bewegingsonderzoek op basis van McKenzie, neurologie, reumatologie en anesthesiologie) behandeling op maat inzet. Voor het stellen van een goede diagnose maakt Rugpoli gebruik van MRI beeldvorming. In alle vestigingen is een open MRI aanwezig. Rugpoli werkt met een “one-stop-shop” principe. Hierbij worden alle afspraken aansluitend op één dag gepland. De diagnosestelling en eerste behandeling vinden meestal binnen enkele uren plaats. Rugpoli heeft korte toegangstijden. Voor meer informatie kun je terecht op de website.

Veelgestelde vragen

McKenzie therapie valt onder fysiotherapiebehandelingen. Het wordt vaak vergoed uit de aanvullende verzekering. Voordat de behandeling begint is het belangrijk om de verzekering te vragen en/of de fysiotherapeut.

De therapeut begint met een onderzoek om de klachten te achterhalen. Daarna gaat de therapeut aan de slag met een persoonlijk plan en oefeningen die passen bij jouw klachten. De oefeningen krijg je mee naar huis zodat je thuis ook kan oefenen! Deze oefeningen worden natuurlijk eerst uitgelegd. Hierbij kijkt de therapeut goed naar de houding en geeft focuspunten aan.

Deze therapeuten helpen je graag:

Neem contact op met Fysiotherapie Breda West

Wil je meer informatie over Mckenzie therapie bij Breda West PMC in Chaam? Of wil je direct een afspraak inplannen? Je kunt onze praktijk bereiken door te bellen naar 076 522 53 78 of stuur een mail naar info@bredawest.nl.