Dry needling Breda West

Dry needling bij Breda West Paramedisch Centrum

Dry needling is een behandeling van de spieren met acupunctuurnaalden. Deze methode wordt vaak ingezet bij langdurige spierklachten. Voorbeelden zijn chronische hoofdpijn, lage rugklachten, nekproblemen en een tenniselleboog. Door het aanprikken van de verhardingen in spieren kun je snel ontspanning bereiken.

Wanneer spierklachten langere tijd bestaan, ontstaan er in het spier- en bindweefsel triggerpoints. Een triggerpoint kun je zien als een pijnlijke verharding of spierknoop. Naast de drukpijn van het punt zelf, kan er ook pijn optreden op andere plaatsen in het lichaam.  Een triggerpoint heeft tot gevolg dat de spier stijver wordt, waardoor ook een bewegingsbeperking kan ontstaan.

Door met een naadje te prikken in de spier kan deze plotseling aanspannen. Dit wordt de “local twitch response” genoemd. Deze kortdurende verkramping kan gevoelig zijn, maar zorgt direct voor een ontspanning van het spierweefsel. De spier voelt soepeler aan, de beweeglijkheid wordt groter en de pijn neemt af.

Direct na de behandeling ondervind je vaak een beurs gevoel, alsof je flinke spierpijn hebt. Dit is volkomen normaal en dit verdwijnt vaak binnen een dag. Om effect te bereiken is meestal een serie van drie behandelingen nodig. In sommige gevallen kan een langere behandeling nodig zijn.

 

Dry needling valt onder fysiotherapie.

Het verschil tussen dry needling en acupunctuur is vooral de benadering. In de acupunctuur wordt behandeld vanuit energetisch oogpunt. Dry needling haalt de verklaringen juist uit de fysiologie en biochemie. Soms kan het zinvol zijn om deze behandeling wel toe te passen in een acupunctuurbehandeling. Dit gebeurt altijd in overleg.

Deze behandeling helpt bij:

BekkenpijnNekpijnRugpijnZwangerschap gerelateerde klachtenHoofdpijn

Meestgestelde vragen

Dry needling valt onder een normale fysiotherapiebehandeling. Dit kan dus vanuit de aanvullende verzekering. Mocht je die niet hebben, dan kost een behandeling €49,-. 

Ja! Deze behandeling valt gewoon onder een fysiotherapie behandeling en wordt dus vergoed. 

Dry needling wordt toegepast wanneer er op 1 of meerdere plekken in de spier veel spanning zit. Door een naaldje op deze plek in de spier te brengen, zal de spier één keer hevig aanspannen en daarna ontspannen. 

Deze therapeuten helpen je graag bij je klacht:

Maak een afspraak voor Dry needling