Hoi!

Ik ben Karin van Hooijdonk en geboren en getogen in Princenhage. Na mijn VWO wilde ik graag geneeskunde studeren om daarna gynaecoloog te worden. Helaas werd ik uitgeloot en heb ik met veel enthousiasme de opleiding Fysiotherapie aan Avans afgerond in 2012.

Toch bleef de Gynaecologie mij trekken. Ik wilde meer weten van de behandelmogelijkheden van urineverlies, verzakkingen en ook de bekkenpijn. Daarom ben ik 2013 gestart met een driejarige universitaire masteropleiding Bekkenfysiotherapie aan SOMT University of Physiotherapy te Amersfoort. Deze opleiding heb ik met veel plezier afgerond.

Na deze opleiding heb ik nog verdiepende cursussen gedaan zoals; Triggerpoint behandelingen in buik/ bekkengebied, Dry needling in het bekkengebied, Correctie van het stuitje middels de Veldman methode, Diastaseproblematiek en Medical taping concept.

Ik hoor regelmatig dat mensen zich vaak schamen voor de klachten die wij behandelen. Ik vind het zo zonde als mensen met klachten blijven lopen terwijl veel klachten met oefeningen/ adviezen en inzicht geven te verhelpen of te beperken zijn.  Daarnaast weten niet veel mensen dat soms onverklaarbare pijnklachten in de buik-en of bekkenregio de oorzaak vinden in de bekkenbodem.

Ik ben een rustig persoon met een goed luisterend oor voor jou en je klacht. Daarnaast probeer ik op een simpele manier uit te leggen waar je klachten vandaan komen zodat je ook begrijpt waar we aan gaan werken en wat het behandeltraject gaat zijn. Ik gebruik graag praktische voorbeelden en tips zodat je het makkelijker kan integreren in je dagelijkse leven.

Naast mijn werk als Bekkenfysiotherapeute en moeder van Suze speel ik al meer dan 20 jaar hobo bij de Kon. Harmonie Cecilia in Princenhage. Ik loop graag hard in het Mastbos met A.V. Sprint en sinds kort heb ik mijn voorliefde voor het fotograferen van zwangeren, newborn en gezinnen weer opgepakt.

BIG nr: 49915278704