Flexchair en Persoonlijke Actieve Rugbescherming (PaR) bij Breda West

Flexchair en Persoonlijke Actieve Rugbescherming (PaR) bij Breda West

Train en bescherm jouw rug met de Flexchair

Een sterke en gezonde rug begint met een actieve zithouding. Persoonlijke Actieve Rugbescherming (PAR) is een totaalconcept en bestaat uit testen, training en het gebruik van de Flexchair. Samen werken we aan een optimale conditie van je rug.


Wat is een Flexchair?

De Flexchair is een opmerkelijke kruk met een zadelvormig zitoppervlak dat volledige bewegingsvrijheid in alle richtingen biedt. Deze kruk is uitgerust met een sensor die verbonden is met een computer. Het computerscherm geeft de patiënt en therapeut directe feedback over de rugbewegingen die worden uitgevoerd, wat vaak wordt aangeduid als visuele feedback. Dit systeem verschaft heldere inzichten in hoe de rug wordt gebruikt en identificeert problematische bewegingen.

De Flexchair is een stoel zonder rugleuning en armleuningen, en dankzij zijn kogelgewrichten kan de rug in alle richtingen moeiteloos bewegen, waardoor optimale bewegingsvrijheid wordt geboden.


PAR-test

De behandeling begint altijd met een PAR-test. Deze bestaat uit een reeks metingen waarbij je op de speciale Flexchair zit. Via een computer worden jouw aandachtspunten bij het zitten in kaart gebracht. De beoordeling van de PAR-test is het vertrekpunt van een Persoonlijke Actieve Rugbescherming voor het voorkomen en verhelpen van rugklachten.

Deze behandeling helpt bij:

Rugpijn

Deze therapeuten helpen je graag bij je klacht:

Maak een afspraak voor de Flexchair